1.3.06

Rock-musiikkia ja yöelämää

Turisteille tarjottavan tangon lisäksi rock on argentiinalaisille tärkeää. Rolling Stones soitti täällä viime viikolla, ja nyt, Rollari-huuman tuskin vielä laannuttua, odotetaan jo huomista U2:n keikkaa. Tänään törmättiin ihmisjoukkoon, joka odotteli hienon pikkuhotellin edustalla Bonoa.

Pari iltaa sitten juteltiin pienessä San Telmon rokkibaarissa paikallisten nuorten kanssa. Porukassa oli kaksi 19-vuotiasta tyttöä ja yksi 21-vuotias poika. Toinen tytöistä oli raskaana. Oli hauskaa päästä kerrankin juttelemaan paikallisten kanssa, koska sosiaaliset kontaktit jäävät matkalla helposti muutaman sanan vaihtoon kaupan kassan kanssa ja jutteluun muiden matkaajien kanssa hostelleissa.

Illan aikana sai vähän otetta argentiinalaisuudesta. Nuoret olivat välittömiä ja aidosti kiinnostuneita puhumaan kanssamme. Melkeinpä ensimmäinen kysymys oli, ovatko argentiinalaiset meidän mielestämme ystävällisiä. Ilmeisesti ystävällisyys on luonteenpiirre, jonka täkäläiset kokevat omakseen. Pian keskustelu siirtyi — kuinkas muutenkaan — jalkapalloon ja argentiinalaiseen rock-musiikkiin.

Nuorten mielestä ehkä paras argentiinalainen rock-yhtye on Callejeros. Yhtyeen nimi tuo kylmiä väreitä monelle argentiinalaiselle, sillä hieman yli vuosi sitten yhtyeen konsertissa Buenos Airesissa kuoli 200 ihmistä, kun ilotulitteet sytyttivät liian täyteen ahdetun tilan palamaan. Toisen tytöistä poikaystävä oli ollut mukana konsertissa. Nyt yhtye on monien vastustuksesta huolimatta aloittamassa uudelleen keikkailun.

Lähdimme nukkumaan aamuviiden maissa, jolloin baari jäi vielä täyteen ihmisiä. Ja tämä tapahtui siis sunnuntaiyönä.

1 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Teilla on ollut hauskaa BAssa! Minulla on vihdoin tyohommat ohi ja huomisaamuna klo 5 lahdemme kohti Jaipuria ja tiikereita, joita tosin kuulemma harvoin siella nakee, joten saa nahda...
T. Ansu

2.3.06  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu