1.3.06

Puolimatkassa

Kuukausi matkaa takana, toinen edessä. Kaksi kuukautta tuntuu yhtä aikaa lyhyeltä ja pitkältä. Moni kohtaamamme matkaaja viettää matkalla paljon pidempään. Vuoden maailmanympärimatka tai neljä kuukautta Etelä-Amerikassa ovat tyypillisiä matka-aikoja. Kahdessa kuukaudessa näin isosta mantereesta näkee vain vähän. Silti välillä tuntuu, että aikaa on liikaakin. Voisin jo vaihteeksi olla muissakin rooleissa kuin matkaajana, näkemässä ja kokemassa joka päivä lisää. Ihmisiä olisi mukava kohdata muutenkin kuin pikaisesti, ohimennen. Vaivihkaa mieleen muistuu, miten ihania asioita ovat ruoanlaitto omassa keittiössä, tutut bussiyhteydet ja oma vaatekaappi. Työpaikallakin on lopulta aika mukavaa.

Matkaväsymys on hetkellistä. Hyvin nukuttu yö tai uusi, kiinnostava kaupunki innostavat jatkamaan reissua. Pidempien matkojen kaipuu ei kuitenkaan ole herännyt. Kaksi kuukautta on sopivan rajallinen aika, josta osaa nauttia niin kauan, kuin sitä kestää.

-Anni

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Koti-ikävää" lievittääkseni voin kertoa sinulle, että matkanne tuntuu huomattavasti mielenkiintoisemmalta, kuin päivät täällä toimistolla. Mutta saamme sentään mukavaa vaihtelua omiin rutiineihimme kurkistelemalla välillä, miten teillä siellä menee. Nauttikaa vapaistanne, ja terveisiä täältä toimistolta. / TMA

2.3.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse olin kuusi kuukautta Etelä-Amerikassa - yksin. Monta kertaa oli sellainen tunne, että liikaa, liian pitkä aika. Hassua sinänsä, että aiemmin Intia - Lähi-itä -reissulla (niin ikään kuusi kuukautta) samaa tunnetta ei tullut. Ehkä useampi kuukausi reisussa vaatii mantereen ja kulttuurin vaihtoa. Tai kunnollisia ystävyyssuhteita ja romansseja.

11.4.06  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu