1.3.06

Buenos Aires

Buenos Aires vaikutti aluksi hankalalta suurkaupungilta. Mitä enemmän kaupungista on saanut otetta, sitä mukavammalta se on alkanut tuntua. Tänään ollaan viidettä ja viimeistä päivää täällä.

Eurooppalaisia suurkaupunkeja muistuttava BA on silti omanlaisensa. Välillä kaupunki tuntuu Madridilta, mutta toisaalta Italiasta tulleiden siirtolaisten ansiosta kaupungissa saa tuorepastaa ja herkullista jäätelöä. Buenos Airesia on myös kutsuttu tämän mantereen Pariisiksi.

Kaupunki jakautuu pohjoisosaan, keskustaan ja eteläosaan. Näistä pohjoisosa on ylellistä varakkaiden asuinaluetta, kun taas etelän kujilla voi aistia työläiskortteleiden tunnelman. Keskusta on sekamelska, jossa taksit vilistävät yhdeksänkaistaisilla kaduilla ja jossa sijaitsevat myös ostoskadut.

Hostellimme oli etelässä San Telmon kaupunginosassa, jossa on mukavia pikku ravintoloita ja antiikkikauppoja. Kahtena iltana katselimme puistoja ja iltaelämää pohjoisen Palermossa. Siirtyminen etelästä pohjoiseen tuntui dramaattiselta: kaupunki ja sen asukkaat ovat eri alueilla kovin erilaisia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu