6.2.06

Juomakulttuuria

Vaikka luulisi, että tällä puolen maailmaa juomakulttuuri muodostuu lähinnä viineistä, olemme matkan aikana kokeneet myös muita nestemäisiä elämyksiä.

Yllättävintä lienee, että chileläiset osaavat myös tehdä olutta. Saksalaisten maahanmuuttajien perintö näkyy protestanttisen kirkkoarkkitehtuurin lisäksi olutvalikoimassa, joka sisältää muun muassa mainiota tummaa bock-olutta. Paikallinen olut tulee Valdíviassa sijaitsevasta Kunstmannin olutpanimosta.

Ilon aiheena aurinkoisina päivinä ovat olleet myös hedelmämehut, joita Chilessä tehdään kaikista mahdollisista hedelmistä ja joita voi ostaa lähes joka kuppilasta. Erityisesti rasvaisten empanadojen, paikallisten lihisten, kanssa ateriakokonaisuuden muodostanut aprikoosimehu maistui loistavalta.

Viinitiloille emme ole ainakaan vielä ehtineet, joten viinikokemukset ovat jääneet muutamaan ruoan kanssa nautittuun lasilliseen paikallisia, arkisia punaviinejä. Gato Negro tuntuu olevan paikallinen viinien Coca Cola, jota myydään joka marketissa ja joka sponsoroi konsertteja ja urheilutapahtumia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu