6.1.06

Matkasuunnitelmat edistyvät, mutta hitaasti

Paljon emme ole ehtineet vielä suunnitella matkaa. Tuntuu että kaikki aika menee erilaisten asioiden selvittelyyn ja hoitamiseen täällä Suomessa. Todo-listalla on toistakymmentä asiaa, jotka pitää hoitaa ennen matkaa. Onneksi matkalla voi olla vähemminkin suunnitelmin. Kyllä sitä sitten paikan päälläkin keksii itselleen tekemistä!

Meillä on nyt keltakuume- ja lavantautirokotteet, hepatiitit oli jo ennestään. Varmistin myös puolustusvoimilta, että jäykkäkouristus on aikanaan annettu ja edelleen voimassa.

Kännykkäliittymien osalta olisi tarkoituksena tutustua Etelä-Amerikan prepaid-liittymien käyttöön. Soittamalla puhelut prepaid-kortilla voisi matkan aikana säästää rahaa, eikä tarvitsisi niin stressata sitä, paljonko puhelut tulevat maksamaan. Minkäköhän laisia pistokkeita muuten siellä on kännyköiden ja kameroiden lataamiseksi?

Malariaa varten otamme kevyimmän Heliopar-estolääkityksen, joka ei periaatteessa suojaa Etelä-Amerikan P. Falciparum -malariaa vastaan, mutta lienee sopiva kompromissi ssuojan ja ylihysteerisyyden välillä. Pallontallaajat-foorumissa mielipiteet malaria-lääkityksen tarpeellisuudesta vaihtelevat: joidenkin mukaan lääkitys on hätävarjelun liioittelua, toiset taas pitävät sitä kelpo ratkaisuna. Kansanterveyslaitoksen sivuilla on listattu rokotussuositukset ja malarian ehkäisy maittain.

Ennen matkaa pitäisi vielä hankkia kaikenlaista: hyvät vaelluskengät, päiväreppu, lääkelaukun täydennykset. jotenkin pitäisi saada sellainen rinkan sisältö, jota voi helposti täydentää paikan päällä ja joka on riittävä myös vähän viileämmilläkin säillä.

Myös matkaoppaita olisi tarkoitus hankkia: Euroopassa olemme suosineet Let's Go:n opaskirjoja, ja Let's Go:lla näyttäisikin olevan kirjat sekä Perua että Chileä varten. Tämä menee kuitenkin vähän ongelmalliseksi, sillä sitten pitäisi vielä hankkia vaikka Footprint-kirjasarjasta Argentinan ja Bolivian opaskirjat. Ja sitten alkaa olla jo sellainen määrä paperia mukana, että ei sitä kovin mielellään mukanaan kanna.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu