22.2.06

Jäätikön juurella

Siirryttiin Chilestä Argentiinan puolelle ja ollaan nyt El Calafatessa. Tämä pikkukaupunki näyttää elävän pääasiassa turisteista, jotka pysähtyvät kaupungissa matkalla johonkin Patagonian luontokohteista. Kaupungissa on yksi pääkatu, ja sivukaduista suuri osa on päällystämättömiä.

Eilen käytiin katsomassa Perito Moreno -jäätikköä, joka sijaitsee Los Glaciares -luonnonpuistossa.

Koska Torres del Painessa oltiin jo päästy retkeilemään Patagonian luonnossa, meille riitti tällä kertaa opastettu kierros jäätikölle. Oman huvittavan lisänsä retkeen toivat englantia, espanjaa ja ranskaa sujuvasti vuorotellen ja sekaisin puhuva opas sekä minibussin ovi, joka loppumatkasta ei suostunut enää pysymään kiinni. Takaisin menimmekin sitten kilpailevan matkatoimiston kuljetuksella.

Perillä luonnonpuistossa meidät kuljetettiin laivalle, joka vei järvelle katsomaan jäätikköseinämää. Vaikka lisämaksullinen laiva-ajelu osana ohjelmaa ärsyttikin vähän, laivalta sai erilaisen näkökulman jääseinämään ja pääsi kokemaan aallot, jotka suuren jäälohkareen veteen putoaminen aiheuttaa. Laivaretken jälkeen jäätikköä pääsi katselemaan rauhassa sen edessä olevaan niemeen rakennetuilta tasanteilta.

Jäätikon läheltä erottuivat jään muodot ja monet värit, valkoisesta tummaan siniseen. Myös halkeilevan jään äänet olivat komeaa kuunneltavaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu