20.2.06

Torres del Paine valloitettu!

Tehtiin W-reitti Torres del Painen luonnonpuistossa. Reitin nimi viittaa sen muotoon: reitti käy kolmessa vierekkäin olevassa kuvankauniissa laaksossa.

Emme halunneet raahata Suomesta mukanamme täyttä vaellusvarustusta, joten vuokrasimme varusteet PatagoniaAdventure-hostellimme yhteydessä toimivasta yrityksestä. Saimme sieltä hyvän, mutta hiukan hintavan varustuksen, joka maksoi vajaa 10000 pesoa, eli noin 15 euroa päivää kohden. Rahalle vastineeksi saimme hyvän North Face -teltan, yhden makuupussin (Anni käytti omaansa), kaksi makuualustaa, kaasukeittimen ja Jannelle Gore Tex -takin. Omat hyvät vaelluskengät olivat reissussa kullanarvoiset.

Ostimme kaupasta säkillisen kuivamuonaa vaellusta varten, ja saimme melkein kaiken siitä syödyksi. Tonnikalapasta parmesaanilla ja sieniriisi simpukoilla olivat herkkua. Kaasukeitin toimi hyvin ja oli mukavaa olla omavarainen ruuan suhteen. Puiston retkeilymajoissa, refugioissa, voi myös syödä, mutta se on kallista ja esimerkiksi illallisille pitää ilmoittautua kaksi tuntia etukäteen. Viimeistä iltaa puistossa juhlistimme refugio-illallisella.

Vaellus oli raskas, mutta vaivansa arvoinen. Melkein joka osuudella maisemat olivat täysin erilaiset ja joka välissä avautui uskomattomia näkymiä. Kohokohtia olivat Torres del Painen kolme kivimonoliittihuippua, turkoosi Lago Nordenskjöld, lumihuippuiset vuoret ja Greyn jäätikkö.

Yhteensä vaellukseen meni kaksi vajaata ja neljä kokonaista päivää, joka oli ainakin meidän lähtökunnollamme oikein sopiva aika. Anni on toipunut vaelluksesta paremmin, Jannella on vielä polvet kipeinä niin, että portaiden kiipeäminen ylös ja alas tuntuu tuskalliselta.

Sää yllätti puistossa monta kertaa. Yhtä aikaa oli välillä mieletön tuuli, rankkasade ja auringonpaiste. Tuulenpuuskien nopeus saattaa puistossa kuulemamme mukaan olla jopa 40-60 metriä sekunnissa!

1 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Me mietittiin pitkään mennäänkö vaeltamaan Torres del Paineen vai El Chalteniin ja päädyttiin jälkimmäiseen. Kiva kuulla, että teillä oli hyvä retki.
El Chaltenissa oli myös hienot retkeilymaastot, mutta luonnonoloiltaan kuulemma rauhallisemmat ja täällä reitit on lähinnä päivämatkamittaisia. Me tosin yhdisteltiin niitä niin, että "päästiin" käyttämään telttaa.

Mukavaa matkan jatkoa!

23.2.06  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu