3.3.06

Matkakuulumisia

Ollaan päästy Buenos Airesista nyt eteenpäin. Eilen vietettiin rauhallinen välipäivä Cordobassa puistossa hengaillen ja keskustaa ihmetellen. Tänään tultiin Saltaan, täällä ympäristössä olisi tarkoitus viettää muutama päivä ennenkuin jatketaan kohti Boliviaa.

Kierrettiin läpi Buenos Airesin kirjakauppoja Bolivian ja Perun opaskirjoja etsien. Let´s Go Peru löytyi melkein ensiyrittämällä. Bolivian opaskirjoja ei löytynyt mistään niistä kymmenistä kirjakaupoista, joissa kävimme, edes espanjaksi. Seuraavana päivänä menimme englanninkieliseen kirjakauppaan, jossa oli Rough Guide Bolivia. Nyt voi taas jatkaa matkaa tyytyväisin mielin.

Viimeisenä Buenos Airesin iltana käytiin syömässä rannan Siga la vaca -parillapaikassa, jossa sai lihaa ja salaatteja niin paljon kuin vain jaksoi syödä. Suosittuun ravintolaan oli yli tunnin jono. Kokemus toi hiukan mieleen ruotsinlaivan, mutta liha oli herkullista argentiinalaista ja hyvä salaattipöytä ruokki Annin vatsaa.

Käytiin myös Xul Solarin, hullun argentiinalaisen maalarin ja keksijän, museossa. Solar oli Borgesin ystävä ja vaikutti visioillaan Airesin kirjallisiin piireihin. Maalaamisen ohella hän kehitti omaa mystistä uskontoaan, muokkasi pianoja laittamalla niihin erikoiset, värikkäät koskettimet ja puhui itse kehittämäänsä kieltä. Maalaustyyliltään Solar muistuttaa Kleetä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu