22.3.06

Machu Picchua ihmettelemässä

Kiipesimme Machu Picchulle kahdeksalta aamulla vieressä olevalta Aguas Calientesin turistikylästä, jossa yövyimme. Koko alue oli vielä aamulla sumun peitossa, emmekä meinanneet edes löytää raunioita. Vähitellen ilma kuitenkin kirkastui ja näimme alueen koko komeudessaan. Kuvista ei näe kunnolla sen mahtavaa sijaintia: Machu Picchu on korkean ja jyrkän vuoren laella, jonka turvana on vuoren ympäri kiertävä joki.

Aamulla yhtä aikaa kanssamme alueelle virtasi vuorilta Inca Trail -vaelluksen tehneitä matkaajia. Vaelluksen päätepiste ja loppuhuipennus on Machu Picchu. Inca Trail on saavuttanut muutamassa vuodessa huikean suosion. Nykyään vaelluksen saa tehdä ainoastaan 500 ihmistä päivässä. Inca Trail pitääkin siksi varata ainakin kuukausi etukäteen ja hinta neljän päivän vaellukselle on huikeat 200-300 taalaa! Olimme tyytyväisiä, ettemme edes yrittäneet tätä massavaellusta, vaan teimme Boliviassa vaihtoehtoisen vaelluksen inkojen rakentamaa polkua pitkin.

Muutama tunti myöhemmin paikalle saapuivat turistiryhmät kaikista maailman kolkista. Monet turisteista tulevat aamulla suoraan junalla Cuscosta. Myös Suomesta oli paikalla yksi kahdenkymmenen sedän ja tädin lauma Olympiamatkojen johdattamana. Matkatoimiston järjestämänä matkana Machu Picchulle pääseminen on helppoa.

Vuokrasimme lopulta oman oppaan alueelle, kun kaipasimme lisää tietoa historiasta ja tarinoita alueeseen liittyen. Opas oli linkki menneen ja nykyisyyden välille. Oppaan puheet saivat meidät vakuuttumaan siitä, että sama kansa, joka rakensi temppelit, asuu edelleen alueella. Opas esimerkiksi kertoi siitä, kuinka aikaisemmin alueella ennustettiin laamojen sisäelimistä, mutta nykyään ihmiset käyttävät ennustamiseen marsujen sisuskaluja!

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niinpa loytyy suomalaisia tateja ja setia eri puolilta maailmaa. Ollessani Intian Rathanbhoren reservaatissa tiirailemassa tiikeria jeepistamme, taaksenne ilmestyi iso "kuorma-jeeppi", jonka lavalta rupesi kuulumaat tuttua pulinaa. Kaannyin ja kysyin, kuinka monta suomalaista siella on, vastaus: koko lavallinen! Terveisia yhdelta tadilta!

23.3.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

siis taaksemme!

23.3.06  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu